Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA, ()  YALOVA Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Koç Holding Yönetim Kurulu’na gönderdiği yazıda, Yalova Yat Limanı’na 'Mustafa Koç' isminin verilmesini önerdi.
Yalova Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kalp krizinden 56 yaşında vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un adını Yalova’da yaşatmak istiyor. Bu kapsamda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Koç Grubu’na bağlı Setur Marina tarafından işletilen Yalova Yat Limanı’na, 'Mustafa Koç Marina' adının verilmesini teklif etti. Koç Holding Yönetim Kurulu’na bir yazı yazdığını söyleyen Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Mustafa Koç’un çok genç diyebileceğimiz bir yaşta, aniden yaşamını yitirmesi bütün Türkiye’de üzüntü yarattı. Ne kadar sevildiği kendi çalışanları tarafından, gerekse Türkiye halkı tarafından ortaya çıktı. Türkiye için önemli bir aile Koç ailesi. Sonuçta ciddi sayıda insana direk veya endirekt ekmek veriyorlar. Bu aileye karşı sempatiyi görünce 'Bir şey yapmalıyız' diye düşündüm. Bu bir vefadır, adım gibi. Setur Marina da onların bir yatırımı. Adının yaşatılması önemli diye düşünüyoruz. Koç Holding’e bir yazı ile isminin Setur Marina’ya verilmesi için başvuruda bulunduk. Kendi takdirleridir. Gönlümüz ismi verilmesinden yana. Yalova Marina adıyla hizmet vermekte olan yat limanının adının Mustafa Koç Marina olarak değiştirilmesini talep ediyoruz."
Koç Grubu’na bağlı Setur Marina tarafından işletilen Yalova Yat Limanı 23 Temmuz 2010 tarihinde, dönemin Başbakanı olan Recap Tayyip Erdoğan tarafından, Mustafa Koç'un da hazır bulunduğu törenle hizmete açılmıştı.
FOTOĞRAFLI