YALOVA’da da  İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasaklaması protesto edildi.
Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (Gönülder ) bünyesindeki 30 sivil toplum kuruluşuna üye grup, cuma namazı çıkışında Yalova Merkez Camii bahçesinde toplandı. Gruptakiler ellerinde taşıdıkları üzerinde 'Özgür Kudüs için Müslümanlar el ele, Özgür Kudüs", 'Hey Siyonist Mescid-i Aksa'dan defol, Siyonist İsrail sabrımızı taşırma' yazan pankartlarla sloganlar atarak Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'i kınadı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Gönülder Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, bir an önce hukuksuzca ibadete kapatılan Mescid'i Aksa’ya özgürce girilerek tekrardan namaz kılınabilmesi ve Filistinlilere uygulanan abluka ve ambargonun kalkması gerektiğini belirtti. Mescid-i Aksa’nın alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıble olduğunu ifade eden Anlayışlı şöyle konuştu;
“Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır.  Bu zulüm devam ederse, dilimizle yaptığımız bu uyarıyı Rabbimizin izniyle Filistin özgür olana kadar, Mescid-i Aksa özgür olana kadar bütün gücümüzle yapacağımızı buradan ilan ediyor; bütün Müslümanları zalimlere karşı birliğe ve beraberliğe çağırıyoruz. Emperyalist güçlerin emelleri için birleşip, Müslüman ülkelere boykot yapmaya değil, mazlumlar için birleşip zalimleri boykot etmeye çağırıyoruz."
Grup daha sonra olaysız biçimde dağıldı.

FOTOĞRAFLI