İSTANBUL() ÇEKMEKÖY'de binlerce kişi darbe girişimini protesto etti. Demokrasi Nöbetine katılan Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Yücel Yalçınkaya, “Darbeler bizleri yıllarca geri götürdü ve milletin iradesine en büyük saygısızlıktır.” dedi.

"DARBECİLERE TÜRK MİLLETİ GEREKLİ DERSİ VERDİ"

Türk milleti eşiyle, çocuğuyla sokağa çıkarak milli iradenin yanında olduğunu dile getiren Yalçınkaya “Bu hainler Türk milletine darbe yapmak istese de başarılı olamamıştır. Türk milleti kara 15 Temmuz’da gerekeni yapmıştır. Darbe yapmak için sokağa çıkanlara Türk milleti gerekli dersi verdi. Canını verdi ama tankların geçişine izin vermedi." dedi.

VATAN HAİNLERİNİ KINIYORUZ

Dünyada eşi benzeri olmayan bir saldırı ile bizler karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Yalçınkaya, "Meclisimiz bombalandı, Cumhurbaşkanımız öldürülmek istendi, yüzlerce vatandaşımız öldürüldü, binlerce vatandaşımız yaralandı. Bunu yapanlar ise askeri üniforma giymiş vatan hainleri oldu. Türk milletinin ve Devletimizin her zaman yanındayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyoruz." dedi.

(FOTOĞRAF)