Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin, Kocaeli'de öğrenim gören üniversite öğrencileri için düzenlediği programda Türkmenistan, Madagaskar, Kamerun, Pakistan ve Suriyeli gençlerden oluşan halk oyunları ekibi horon tepti. Yabancı öğrenciler Türkçe şarkılar seslendirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Birimi tarafından bir restoranda organize edilen 'Hoşgeldiniz Programı' na Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve yabancı öğrenciler katıldı. Kocaeli'nin uluslararası öğrencilerle daha da güzelleştiğini söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Ülkenize döndüğünüzde buraları ve bizi unutmayan öğrencilerimiz sizi her zaman çok seveceğiz. Bu topraklar kardeşliğin sevgi ve saygının, karşılıklı nezaketin hüküm sürdüğü yerlerdir. Gittiğiniz her yerde bizden de bir şeyler götüreceğinize inanıyorum" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli'de eğitim almak üzere bulunan uluslararası öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde çok önemli hizmetler yapacaklarına inandığını belirterek, "Kültürler arası köprüler kuracaksınız. Üzerinize ne düşüyorsa yapacağınıza inanıyorum. Diliniz, renginiz farklı olabilir. Ancak biz sizi böyle seviyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Kocaeli'yi unutmayacağınıza inanıyorum. Ülkenize döndüğünüzde çok önemli hizmetleri yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.
Yabancı öğrenciler kendileri için düzenlenen programa yöresel kıyafetleri ile katıldı. Programa uluslararası öğrencilerden oluşan Karadeniz yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi damga vurdu. Türkmen, Madagaskar, Kamerun, Pakistan ve Suriyeli öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi horon teperken, büyük alkış aldı. Türkçe şarkılar söyleyen yabancı öğrenciler ilgiyle dinlenildi.

FOTOĞRAFLI