Halil COŞKUN- Ahmet AKKUŞ/ŞIRNAK, MARDİN, () - VİCDANİ retçi Halil Savda Şırnak'ta HDP'ye, üniversite mezunu taşeron işçi Zeynep Karagün de Mardin'den milletvekili aday adayı olmak için Ak Parti'ye başvuru yaptı.
Askerlik görevini yapması için 2004 yılında kelepçelenerek götürüldüğü Tekirdağ-Beşiktepe askeri kışlasında vicdani ret hakkını kullandığını açıklayan ve sonraki zamanlarda yargılandığı mahkemelerde beraat eden Halil Savda, Şırnak'tan milletvekili aday adayı olmak için bugün HDP il binasına gelerek resmi başvurusunu yaptı. Savda, otoriter ve tekçi bir anlayışa seyirci kalmamak için HDP'ye başvurduğunu belirterek, "Otoriter ve tekçi bir anlayış var. Gittikçe uluslararası toplumdan ve hukuk sisteminden kopuyoruz. AKP hükümeti kendi bildiğini okuyor; kendisine oy vermeyeni de verenleri de artık yok sayıyor. Buna seyirci kalamazdım. Yüzde 10 seçim barajı toplum AKP'nin tekçi anlayışını hakim kılıyor. Emin olun bu barajı aştığımızda AKP'nin zorba ve tekçi yapısını da aşmış oluruz" dedi.
Ak Parti'nin zayıflatılması halinde barış ve demokrasinin güçleneceğini ileri süren Halil Savda, "HDP'nin ortak vatanda yeni yaşam çağrısına kulak verdim. Nereden aday gösterileceğimin bir önemi yok. İlk kez bir vicdani retçi aday adayı oluyor. Bir vicdani retçinin Meclis'e aday olması tarihi önemde. Trabzon da, Hakkari de ülkemin toprağı ve insanı. Her nerede aday gösterilirsem orada çalışacağım. Ve benim için aday gösterileceğim şehrin önemi yok" dedi.
TAŞERON İŞÇİSİ AK PARTİ'YE BAŞVURDU
Mardin'in Midyat İlçesi'nde yaşayan ve Ezidi kampında taşerona bağlı işçi olarak çalışan 29 yaşındaki Zeynep Karagün de, milletvekili aday adaylığı için Ak Parti'ye başvuru yapıp temayül yoklamasına girdi.
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan ve Midyat Konaklama Merkezi, Mülteci Çadır Kent'te lojistik biriminde taşeron işçi olarak çalışan Karagün, ülkede ve bölgede binlerce taşeron işçisi olduğunu, bunların yaşadığı sıkıntıları Meclis'e taşımayı hedeflediğini söyledi. Karagün, "Mal varlığı olmayan bir ailenin kızıyım. Makam, mevki sahibi ya da zengin olmayanların da Meclis'te milletvekili olabileceğini ispatlamak, bunun aksini savunan fikirleri, tabuları yıkmak istiyorum. Bunun kısmet boyutuna sonuna kadar inanan biriyim. Rabbim bizim ve milletimiz hakkında hayırlısını nasip etsin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI