AVCILAR tarafından kanadından vurulmuş halde bulunan yaralı kartal, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Bundan sonra uçamayacağı açıklanan kartal tedavi ve bakım altına  alındı. Veteriner Fakültesi hastanesinde ayrıca 2 baykuş, 37 şahin, 6 leykek, 3 karga, 17 martı, 2 kerkenez ve 30 güvercin de tedavi ediliyor.
İÜ Avcılar Kampusü’ndeki Veteriner Fakültesi Klinik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. M.Ragıp Kılıçarslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlilerinin 2 gün önce yaralı halde bulup kendilerine getirdikleri kartalın eski sağlığına kavuşması için çaba harcadıklarını ancak kanadının bir bölümü parçalandığı için tekrar doğaya salınamayacağı açıklandı.
ÖĞRENCİLER ‘ZORUNLU MİSAFİRLER’ İÇİN SEFERLER
Doğal ortamda yaşamlarını sürdürürken yaşlılık, hastalık gibi nedenlerin yanı sıra, avcılar tarafından vurulmuş veya kaza sonucu yaralanan vahşi ortamdan getirilen kanatlı hayvanlar da hastanede tedavi ve bakım altında tutuluyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi ve Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü (VAŞAK) Öğrenci kulübü Başkan Yardımcısı Medya Karaaslan, toynuğundan dişi olduğunu anladıkları kartalın kanadının bir bölünün koptuğu için kesileceğini, doğaya dönme şansı olmadığını söyledi. Karaaslan, "Doğal şartlarda olmasa da uygun doğal şartlarda yaşaması için çaba harcayacağız" dedi.
Prof.Dr. Kılıçarsan’ın gözetiminde veteriner adayı öğrencilerin çeşitli büyükbaş hayvanların yanı sıra kanatlı hayvanların bakım, temizlik ve tedavilerini düzenli yapıyor.

FOTOĞRAFLI