Erhan TEKTEN/İSTANBUL,() Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Mülteciler Günü, Veliefendi Hipodromunda 1.000'e yakın sığınmacı çocuk ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) ikinci kez ana sponsoru olduğu BM Dünya Mülteciler Günü, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) himayesinde Maya Vakfı önderliğinde kutlandı. Etkinlik kapsamında çeşitli atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik aktiviteler düzenlendi. Mülteci çocuklar Türkiye'de mutlu olduklarını, bu etkinliğinde çok güzel olduğunu söyledi. 


 

ETKİNLİĞİN FİKRİ EN KÜÇÜK OĞLUNDAN...

Maya Vakfı Kurucu Başkanı Esra Özsüer, bu etkinliğin fikrinin en küçük oğlu Emir'den çıktığını belirterek, "Amacımız, aslında hepimizin eşit olduğu, hepimizin hak temellerini savunduğu, hiç kimsenin birbirinden ayrı olmadığı, seçimlerini bizim yapmadığımız çok güzel bir günde hep beraber hayatımıza kattığımız bir günü amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"ÇOCUKLARA BURADA HAYATLARINDA UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜNÜ YAŞATMAYI AMAÇLIYORUZ"

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci ise, "Bugün dünya mülteciler günü, dünyada 65 milyon mülteci olduğu biliniyor. Ülkemiz olarak da mültecilere en çok kucak açan bir ülkeyiz. Mülteci sorununu çağımızın en büyük sorunlarından biri olarak görüyoruz. Biz 2 senedir bu organizasyona destek vererek üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Çocuklara burada hayatlarında unutamayacakları bir günü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. 

(FOTOĞRAF)