TERME(Samsun), () - SAMSUN'un Terme İlçesi Erenköy Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından bulunan iki yavru karaca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Terme İlçesi Erenköy Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından ayrı, ayrı bölgelerde bulunan 2 yavru karaca, Terme Belediyesi'ne teslim edildi. Karacalar belediye görevlileri tarafından ilçenin belediye temizlik şantiyesine getirilerek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine haber verildi. Milli parklar görevlilerince teslim alınan yavru karacaların bakımlarının yapılarak, yeterli büyüklüğe ulaştıklarında doğal ortamına salınacağı belirtildi.
'YARALI DEĞİLSE DOKUNMAYIN'
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bölgede karaca popülasyonunun çok olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Karacalar doğum yaptıklarında yavrularını yalayarak temizler ve kendi kokularını onlara aktarırlar. Bu aşamadan sonra yavrularını ortalama 50 metre mesafeden takip ederler. Yavrularına yaklaşmazlar. Bu hayvanların yavrularını bulan vatandaşlarımız, iyi niyetle hayvanı bulunduğu ortamdan almakta ve belediyemize teslim etmektedir. Bu iyi niyetli bir davranış olmakla birlikte yaban hayvanı yavrusu açısından uygun değildir. Bu yavruların yeri doğadır, annesinin yanıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan yaralı bulmadıkları sürece karacalara dokunmamalarını, onları kendi yaşam alanlarından uzaklaştırmamalarını istiyoruz."


FOTOĞRAFLI