Arif KARAKAŞ/VAN, () - ANKARA'da yaşayan yardımsever Betül Gürkan'ın sosyal medya üzerinden organize ettiği 'Mutluluğum Olsun Çocuklar' projesi kapsamında Van'a gönderilen yüzlerce oyuncak, gönüllü olarak çalışan vinç operatörü 24 yaşındaki Mahsum Balbal ve arkadaşları tarafından Bostaniçi Mahallesi'nde 250 çocuğa dağıtıldı.
Van'da yıllardır vinç operatörü olarak çalışan Mahsum Balbal, maddi durumu kötü olan aileler için sosyal medya üzerinde çağrıda bulundu. Bu çağrısına da Ankara'da yaşayan Betül Gürkan, karşılık verince hemen irtibata geçti. Gürkan da yine sosyal medya üzerinden başlattığı 'Mutluluğum Olsun Çocuklar' projesi ile Türkiye'nin birçok bölgesinden yüzlerce oyuncak topladı. Toplanan bu oyuncaklar Van'a gönderilerek Bostaniçi Mahallesi'nde dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıtıldı.
Mahsum Balbal, Ankara'dan Van'a gönül köprüsü kuran yardımsever Betül Gürkan'a teşekkür ederek, "4 yıldır Van'da sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alıyorum. Burada bulunan 250 öğrenciye, Betül Hanımın katkılarıyla oyuncaklar ulaştırıldı. Van'da büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Umut ediyorum bu projeler, fakir öğrencilerin ihtiyaçlarını giderecek projeler olur. Temenni ediyorum ki hiç kimse bu projelere kayıtsız kalmaz ve çocukların yüzünü beraber güldürürüz" dedi.
Bu arada, oyuncak paketlerin içerisinde çıkan mektup ve notlar ise dikkat çekti. Oyuncağını gönderen bazı çocukların yazdıkları güzel temenniler ve bayram tebrikleri, çocukları mutlu etti. Vanlı çocuklar da kendilerini unutmayan akranlarına teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI