ANKARA’daki bombalı saldırı KESK Van Şubeler Platformu ile HDP tarafından düzenlenen protesto yürüyüşünde olay çıktı. Polis protestocu gruba tazyikli su ve gazla müdahale ederken 3 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde Feki Teyran Parkı önünde toplanan KESK Van Şubeler Platformu temsilcileri ve üyeleri, Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuba Hezer, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, TTB Van, Hakkari Tabip Odası, DİSK, İHD, DBP ve HDP il örgütleri katıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Kayhan Sayyiğit, Ankara'da yaşanan bombalı saldırının emekçilerin, barış, demokrasi, ve özgürlük taleplerini hedef aldığını belirterek şöyle konuştu:
"7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak oy avcılığı yapanlar katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara'da yaşanan saldırı emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Emek ve Demokrasi güçleri olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı 'İnadına barış' diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun."
Açıklamanın ardından grup Hacıbekir Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Çarşı merkezine yürümek isteyen grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Polis, taş atan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bir süre devam eden olaylarda 3 kişi