Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği (VANÇEB) 2015 olağan meclis toplantısında, Van şehir çöplüğü olarak kullanılan alanın ıslah edilerek elektrik enerjisinin sağlanacağı bir merkez haline getirilmesi kararlaştırıldı.
İl Özel İdaresi bünyesinde 2006 yılında kurulan ve 2014 yerel seçimleri sonrası kentte bulunan bütün belediyelerin ortak kararı ile Van Belediyeler Birliği şeklinde görev üstlenen VANÇEB 2015 yılı ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Toplantı Salonu'nda VANÇEB Başkanı Cevdet Altındağ başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına birlik üyesi belediye başkanları ve encümenler katıldı.
2015 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmaların ele alındığı toplantıda VANÇEB önemli bir karara da imza atarak Özalp Yolu üzerinde bulunan arazide kullanılan şehir çöplüğünün ıslah edilmesi karara bağladı. Karar gereği, şehir çöplüğü olarak kullanılan alan ıslah edilerek elektrik enerjisinin sağlanılacağı bir merkez haline getirilecek. 
Bu arada mevcut alanın rehabilitasyonunu yapmak ve elektrik enerjisi üretmek için çeşitli firmalarla görüşüldüğü ve saha için de 2 ayrı firmanın büyük ilgi gösterdiği açıklandı.

FOTOĞRAFLI