Gülay KUYUCU/VAN,()-VAN Barosu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 avukatın evine gittikleri sırada polisler tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınıp dövüldüklerini belirterek, tepki gösterdi.
Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur Adalet Sarayı'ndaki baro başkanlığında konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Timur şöyle konuştu:
"Yüksekova'da, meslektaşlarımızı Fırat İke ve Uğur Yaşar, araçlarına bindiği sırada polislerce durdurulup gözaltına alındı. Kendilerini tanıtmalarına ve bürolarından çıkıp evlerine gitmek üzere olduklarını beyan etmelerine rağmen meslektaşlarımız kolluk güçlerinin fiili saldırısı ve hakaretlerine maruz kalmışlardır. Meslektaşlarımız ters kelepçelenip, onlarca polis tarafından ağır bir şekilde darp edilerek gözaltına alınmıştır. Hastanede muayene esnasında bile meslektaşlarımız ters kelepçeli bir şekilde muayene edilmişlerdir. Polis aynı hukuksuzluklarla meslektaşlarımızı gerekçesiz bir şekilde de salıvermiştir."
Polislerin, saldırı esnasında 2 avukata "Her birinizi bu hale getirerek cennete gideceğiz" dediklerini iddia eden Timur, iç güvenlik paketinin tartışıldığı bu dönemde henüz görüşme ve tartışmalar devam ederken, kolluk güçlerinin keyfi uygulama ve hukuksuzluk yapabileceğini gördüklerini söyledi. Yapılan saldırıyı tüm avukatlara yapılan bir saldırı olarak değerlendirdiklerini belirten Timur, saldırıyı kınadıklarını, saldırı konusundaki soruşturmaların etkin biçimde yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI