Ünsal YÜCEL/İPSALA(Edirne),()-EDİRNE’nin İpsala İlçesi’ndeki Çeltik Üreticileri Birliği, Vali Dursun Ali Şahin tarafından Ergene Nehri çevresindeki kanser riskine dikkat çektiği açıklamaları nedeniyle görevden alınan Dr. Dilek Tucer hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Çeltikler adına konuşan birlik başkanı Sedat Balcılar, Dr. Tucer’in açıklamaları nedeniyle maddi ve manevi zarara uğrayacaklarını öne sürdü.
Edirne Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer, 9 Eylül günü basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Ergene Nehri’ndeki kirliliği ve çevresine verdiği zararları anlatmıştı. Açıklamaların medyada yer almasının ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Dr. Dilek Tucer’i, 'Gelişi güzel basına bilgi vermesinden dolayı’ görevden aldı. Konuyla ilgili soruşturma açılırken, İpsala İlçesi’ndeki çeltik üreticileri de Dr. Tucer hakkında İpsala Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Çeltikçiler adına konuşan İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, Dr. Dilek Tucer’in Ergene Nehri'nin suladığı alanlarda yetişen pirinçlerin kansere yol açabileceği yönündeki açıklamasının Trakyalı çeltik üreticilerini maddi ve manevi zarar uğratacağını öne sürdü. Savcılığa verdikleri dilekçede Dr. Dilek Tucer’in elinde herhangi bir belge olmadan böyle bir açıklama yapmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Balcılar, “Son yıllarda Trakya çeltik üretici kazanç olarak zaten zor durumda olduğu ve tam hasat döneminde böyle bir açıklamanın kasıtlı olduğu düşünüyoruz. Dr. Dilek Tucer hakkında Trakya Çeltik üreticisini bu açıklamadan dolayı maddi manevi zarara uğrayacağı için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI