Ezgi ÇAPA-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () VALİDEBAĞ Korusu'nun güney girişi yanındaki alanda yapımı planlanan sosyal tesis ve cami inşaatı nedeniyle mahalle sakinleri ve Üsküdar Belediyesi arasında devam eden gerginlikte, tarafların bir toplantıda anlaştıkları haberleri üzerine Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, konuştu. 

BELGİN: TOPLANTIDA BULUNMADIK

Arif Belgin, “Görüşmeye site sakinlerinden birkaç kişinin katıldığını biliyoruz. Ali Müfit Gürtuna ve Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu’nun katıldığını duyduk. Bu isimlerle yapılan bir toplantıdan bahsediliyor. Burada olmaya devam edeceğiz. Toplantıya ‘Validebağ Gönüllüleri katıldı’ deniliyor. Toplantı yapılacağından haberimiz olmadı, dolayısıyla toplantıda bulunmadık” dedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA ZATEN UYMASI GEREKİYORDU
Toplantıda alındığı belirtilen 'inşaatın yapılmayacağına ilişkin" kararla ilgili bir soru üzerine Belgin,   “Belediye başkanının yaptığı bir lütuf değildir, günler haftalar önce yapması gereken bir şeyi şimdi taviz veriyormuş, gibi açıklıyor. Yürütmeyi durdurma kararına uyması zaten gerekiyordu, zorunluydu. Eğer buna uyarsa seviniriz. Henüz uyulacağına dair bir görüntü göremiyoruz” diye konuştu.

Polis ve iş makineleri alandan ayrılıncaya kadar ayrılmayacaklarını söyleyen Belgin, gelişmelerin takipçisi olacaklarını belirtti.

(FOTOĞRAF)