HATAY Valisi Ercan Topaca, son 10 günde Hatay'a Suriye'den 167 yaralının getirildiğini, bu kişilerin 100'ünün ateşli silahlı yaralandığını söyledi.
Bir basın toplantısı düzenleyerek Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımlar hakkında bilgiler veren Vali Ercan Topaca, bölgeden gelen her talebi değerlendirerek, tüm sorunlarını çözüme kavuşturduklarını kaydetti. Sınırda olağanüstü önlemler aldıklarını, sadece Kızılay ve yardım kuruluşlarının Türkmen bölgesine geçişlerine izin verdiklerini anlatan Vali Topaca, bunların dışında Türkmen bölgesine geçişlerin yasak olduğunu vurguladı.
Türkmenlere günlük 4 bin kişilik sıcak çorba, 7 bin ekmek dağıtıldığını kaydeden Topaca, bölgeden en çok yatak talebi geldiğini belirterek, "Bölgeye bin 635 yatak ulaştırıldı. Ancak yatak konusunda biraz daha talep var. Yatak temin çalışmalarımız devam ediyor. Konserve bölgede en çok ihtiyaç duyulan ve talep edilen gıda maddelerinin başında geliyor. Son 10 günde bölgede dağıtılan konserve sayısı 130 bin 791 pakete ulaştı" diye konuştu.
İlaç, tıbbi malzeme, çocuk maması ve bezi, kışlık yakacak, su, et, giysi, ayakkabı, un, gıda kolisi gibi gerekli tüm insani yardımları Türkmenlere ulaştırdıklarını ifade eden Topaca, bölgede devam eden çatışmalardan kaynaklı Hatay'a gelen yaralı sayısı hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:
"Geçtiğimiz 10 günlük süre içerisinde Türkmen bölgesinden, Cilvegözü sınır kapısından ve diğer bölgelerden gelen yaralı sayısı toplamda 167'ye ulaştı. Bu yaralılardan 10 tanesi Türkmen. Bu yaralıların bir kısmı normal hastalıklar nedeniyle, 100 tanesi de ateşli silahla yaralanması nedeniyle ülkemize giriş yaptı. Türkmen Bölgesi'ndeki Yamadi kampından bugüne kadar ülkemize 17 aile, toplamda da 116 kişi giriş yaptı. Bunların 65'i kadın, 51'i de erkek, bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orada düzen sağlanır, huzur sağlanır, adil bir devlet düzeni kurulur, insanların sahip çıkabilecekleri bir yapı kurulur oradaki insanlarda huzur bulur bizim temennimizde budur."
Topaca son olarak Arfalı insani yardım noktasında Türk Kızılay'ı ve AFAD ekiplerinin bölgedeki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yardım dağıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI