EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, Mescid-i Aksa’daki olayları hatırlatarak, kentteki restorasyonu bitme aşamasındaki tarihi Büyük Sinagog’un ibadete açmak yerine müze olarak kullanılacağı açıklamasına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, Türkiye Hahambaşılığı Türk Musevi Cemaati’nden özür diledi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin bugün öğle saatlerinde Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati Hahambaşısı Rav İsak Haleva'yı telefonla aradı. Vali Şahin telefonda Hahambaşı Haleva’ya Edirne'deki Büyük Sinangog ve Yahudi mezarlığıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve basın organlarında çarpıtıldığını söyleyerek, bu tür yayınları onaylamadığını ifade etti. Yanlış anlama nedeniyle derin üzüntülerini dile getiren Vali Şahin ayrıca Hahambaşı Rav İsak Haleva’a özürlerini iletti. Vali Şahin’in telefonla özürünün yanında ayni yönde resmi bir mektupta yazarak Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati’ne gönderdiği öğrenildi.
ÖZÜR GETİREN SÖZLER
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin geçen cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mescid- i Aksa'nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların burada mezarlıklarının çevresini değiştiriyoruz, projelerini Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderiyoruz. Tescilini bekliyoruz. Bakın bizim yaklaşımımız nerede onların yaklaşımı nerede. Yani bunu dinleyicilerimizin, izleyicilerimizin takdirlerine sunuyorum" demişti.