IĞDIR'da farlı günlerde yaralı halde bulunan 3 kızıl şahin tedavilerinin ardından Vali Davut Haner ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından doğaya bırakıldı. Vali Haner, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veterinerler tarafından tedavi edilen, özel olarak beslenip kısa sürede iyileşen 3 kızıl şahin, Vali Davut Haner ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından yeniden doğaya bırakıldı. Doğada yeterince beslenemedikleri için kısa sürede halsiz düşüp, uçamaz hale gelen şahinlerin vatandaşlar tarafından bulunarak kendilerine getirildiğini vurgulayan Türkoğlu, "Hemen tedavi altına alınan şahinler kısa sürede iyileşti. Artık iyileştiler. Şimdi onları olmaları gereken doğaya bırakıyoruz" dedi.
Yaralı şahinleri bularak görevlilere teslim eden duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Vali Davut Haner, "Doğanın dengesini mutlaka korumalıyız. Ayrıca bu şahilerin nesli tükenmek üzere olan yırtıcı kuşlardan biri. Farklı tarihlerde bunup, tedavi edildiktn sonra iyileşen şahinler artık doğadaki yerini alıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI