Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ Valisi Osman Kaymak, ildeki Alevi inanç merkezilerinin bakım ve onarımı için 11 milyon lira ödenek gelmesini beklediklerini belirterek, kentteki en önemli sorunun terör olduğunu söyledi. Terör nedeniyle işadamlarının yatırım yapamadığını ifade eden Kaymak, "Tunceli'nin sırtında terör kambur. Terörün son bulması halinde hızlı bir şekilde Tunceli kabuğunu kıracak" dedi.
Basın toplantısı yapan Vali Osman Kaymak, yatırım planlarını değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti sırasında Alev inanç merkezlerinin bakım ve onarım çalışmaları için ödenek göndereceğini açıkladığını hatırlatan Kaymak, inanç merkezileri için 11 milyon lira gelmesini beklediklerini söyledi.
Kentteki 9 inanç merkezinin yol ve çevre düzenlemesi için 700 bin lira harcama yapıldığını ifade eden Vali Kaymak, "Şunu açık yüreklilikle belirtmek istiyorum ki, biz Tunceli'ye hizmet için hangi bakanımıza gitsek ve ödenek istesek asla geri çevrilmiyor ve hemen ödenek aktarılıyor. İlimize yatırımlar için pozitif ayrımcılık yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca başbakanımızın açıkladığı eski Kışla binasının Dersim Müzesi yapılması projesi de kısa sürede hayata geçecektir. Gerekli ödenekler sağlandı ve proje hazırlandı" dedi.
Tunceli'yi kabuğunu kırmak üzere olan bir kozalak çekirdeğine benzeten Vali Kaymak, "Ancak tek şart, tek sıkıntı işte bu terör olayının tamamen ortadan kalkması. Huzurun öncelikle ilimizde, bölgemizde hakim olması halinde yatırımlarda artacaktır. Dersimlilerin, Dersim'e karşı ilgileri çok yüksek. Gelip burada fabrika, işletme kurmak istiyorlar. Ama malum kendi hemşehrilerimiz bile bu asayiş, terör olayları nedeniyle kendi illerine rahat gelemiyorlar" diye konuştu.