KOCAELİ Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 158 öğrencinin eğitim gördüğü Peteğim Özel Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Güzeloğlu yediği keki çok beğendiğini söylemesi üzerine bunu yapan kız öğrenci elini kaldırıp, "O zaman çak Vali bey" demesi herkesi gülümsetti.
Yaklaşık iki ay önce Mersin'den Kocaeli'ne atanan ve kenti dolaşarak ziyaretlerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, özellikle çocuk yurtları ve özel çocukların eğitim gördükleri merkezlere de gidiyor. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte gittiği, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve eşinin de eşlik ettiği ziyarette Peteğim Özel Uygulama Merkezi sahibi Muhittin Erkaya ve Okul Müdürü Gülser Öğütcen'den bilgiler aldı. Vali ve bareberindekiler, buradaki özel öğrencilerin yaptığı kekin tadına bakarken, öğrenciler ayrıca onlara kendi yaptıkları duvar süslerinden hediye etti. Bir ara özel öğrencilerden biri, Vali Güzeloğlu'nun kek ve hediyeleri beğendiğini söylemesi üzerine elini kaldırıp, "O zaman çak Vali bey" diyerek yaptığı hareket hrekesi gülümsetti.
Vali  Güzeloğlu, "Bu özel çocuklarımızın kendi yaşamlarını düzenlemeleri için bağımsızlıklarını ve özgüvenlerini kazanmalarını, toplumun ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine, üretime aktif biçimde katılmalarını çok önemsiyoruz. Toplumdan soyutlanmadan doğal yaşam biçimini paylaşmalarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Gerekli eğitimi yaparsak özel yavrularımız bütün kabiliyetlerini ortaya koyar" diyerek özel çocukların ne kadar kabiliyetli olduklarını Gördüklerini anlattı.

FOTOĞRAFLI