ÇANAKKALE Valiliği bahçesinde düzenlenen törende hem bayramlaşıp hem vedalaşan Hamza Erkal, internet sitesinde yayınladığı veda mesajında ise üzgün, ancak kimseye kırgın olmadığını belirtti.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 25 Ağustos 2015 tarihli kararname ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile atandığı Çanakkale Valiliği görevinden bugün itibarıyla ayrıldığını belirtti. Görev süresince kente hizmet etmeye gayret ettiğini ifade eden Vali Erkal, Valiliğin internet sitesinden yayınladığı mesajında "Kahramanlık destanlarının yazıldığı ve 1915'te tüm dünyaya ispatlandığı mekan olan Çanakkale'de 1 yıl dahi olsa görev yapmış olmak benim için en büyük onurdur. Elimden geldiğince sizlerle iletişim kanallarını her daim açık tutarak ve istişareyi gözeterek görevimi ifa etmeye çalıştım. Bu süre içinde attığım her adımda, aldığım her kararda veya önüme gelen her konuda, önceliğim hep Çanakkale olmuştur. Çanakkale ve Çanakkalelerin menfaatini her türlü vazifenin üzerinde tutmaya gayret ettim. Karşıma çıkan çoktan seçmeli sorularda tereddüt etmeden hep Çanakkale şıkkını seçtim. Sonuç olarak bana tevdi edilen görevi kısa bir süre için bile olsa en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Bununla birlikte eksik kaldığım noktalar var ise yine yüksek hoşgörünüze sığınıyorum" ifadelerini kullandı. Çanakkale Valiliği görevinden alınarak merkeze çekilmesiyle ilgili olarak ise üzgün olduğunu, ancak hiç kimseye kırgınlığı bulunmadığını belirten Vali Erkal, mesajına şöyle devam etti:
"Hiçbir makam baki değildir. Beni Çanakkale'ye atayan siyasi irade ne ise aynı irade beni buradan almıştır. Üzgünüm ama hiç kimseye zerre kadar kırgınlığım yoktur. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla ve hakkıyla yapabilmektir. Tek tesellim bu kutlu mekanda hoş bir sada bırakabilmiş olmaktır. Çanakkalemize veda ederken elbette ki en büyük teşekkürüm atandığım ilk günden itibaren şahsım ve aileme gönüllerini açan tüm Çanakkalelilere olacaktır."
HEM BAYRAMLAŞMA HEM VEDA
Çanakkale Valiliği'nce, Valilik bahçesinde Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Vali Hamza Erkal ile birlikte Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, bürokratlar, askerler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ve Hüseyin Özcan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'den gelen öğrenciler katıldı. Vali Hamza Erkal, bayramlaşma alanına gelerek, katılan herkes ile tokalaşıp, hem bayramlarını kutladı, hem de vedalaştı. Vali Hamza Erkal, burada yaptığı konuşmada "Bugün benim veda günüm. Ama sadece mekana veda ediyoruz. Çanakkalelilere vedamız yoktur. Onlarla gönül birlikteliğimiz her zaman devam edecek. Görevler gelip geçicidir. Hiçbir koltuk daimi değildir. Biz gönülden Çanakkaleliyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI