İZMİT (Kocaeli), () - DARBE girişimi sırasında İstanbul'da askerlerin ateş açması sonucu yaralanan 18 yaşındaki Halil İbrahim Koşdaş'ın, İzmit'te tedavisi sürüyor. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Koşdaş'ı ziyaret edip alnından öptü.
15 Temmuz gecesi darbe girişimine direnmek için Atatürk Havalimanı'na giden Halil İbrahim Koşdaş, darbeci askerlere taş atmak isterken askerlerin ateş açması sonucu karnından yaralandı. İstanbul'daki tedavisinin ardından Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki evine getirilen Halil İbrahim Koşdaş, ağrılarının artması üzerine İzmit'te bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Halil İbrahim Koşdaş'ı hastanede ziyaret etti. Vali Hasan Basri Güzeloğu, Halil İbrahim Koşdaş'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Güzeloğlu, "Senin gibi canını düşünmeden ortaya atanların ve öne çıkanların sayesinde hamdolsun milletin iradesine kast eden hainleri bertaraf ettik. Milletimizin sahip olduğu bütün değerleri ve zenginlikleri senin gibi kahramanların ortaya koyduğu emeklerle hainlere vermedik. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Tüm kahraman gazilerimize de Allah sağlık versin" diyerek Halil İbrahim Koşdaş'ı alnından öpüp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Halil İbrahim Koşdaş'ın annesi Füsun Koşdaş ve babası Nevzat Koşdaş, Vali Güzeloğlu'na ziyareti nedeniyle teşekkür etti.