Fettah YEŞİLYAPRAK/TATVAN(Bitlis), ()-BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, darbe girişimine karşı Bitlis’in Tatvan ilçesinde devam eden "Demokrasi Nöbetine" katıldı.
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile birlikte darbe girişimine karşı Tatvan Yaşam AVM önündeki 'Demokrasi Nöbetlerini' sürdüren ilçe halkını ziyaret eden Vali Çınar, hem vatandaşlarla sohbet etti hem de tatlı ikramında bulundu. Toplana kalabalığa bir konuşma da yapan Vali Çınar, vatandaşa minnettar olduklarını söyledi. Vali Çınar, şöyle dedi:
"İnsanlar doğuştan ya durup dururken kahraman olmaz. Kahraman olmak için insanın üzerine bir vazife düşmesi gerekir. Olağanüstü durumlarda, savaş durumlarında, kritik hayati durumlarda insan meydana çıkarsa, üstüne düşeni yaparsa kahraman olur. İşte bu yüzden bütün samimiyetimle söylüyorum; sizler, her biriniz birer kahramansınız. Demokrasinin kahramanlarısınız, halk kahramanlarısınız, milli kahramanlarsınız, İslam, din kahramanlarısınız. Bunu bütün yüreğimizle inanarak söylüyorum."
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, ilk günden bu yana alanlarda olduklarını söyledi. İlçe halkının tuttuğu demokrasi nöbetleriyle halka darbe yapanlara en büyük dersi verdiğini ifade eden Başkan Aksoy, ilçe halkı ile birlikte sabahlara kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belitti.

FOTOĞRAFLI