DİYARBAKIR'da 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda bakım kademesine sevk edilen tankın kazayla üzerinde devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bahri Çarman, memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı daha önce belde statüsünde olan Deştiğin Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Uzman Bahri Çarman'ın cenazesi Doğanhisar Devlet Hastanesi'ne morgundan alındıktan sonra Deştiğin Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Baba Hurşit ile anne Güllü Çarman, oğullarının cenazesini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Çarman'ın, cenazesi alınan helallik ardından dini ve askeri törenin yapılacağı Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze törenine şehit Çarman'ın Çanakkale'de görev yapan kardeşi Uzman Çavuş Süleyman Çarman da katıldı. Tören alanında annesi Güllü Çarman ve yakınlarının sinir krizi geçirmesi üzerine, sağlık görevlileri müdahalede bulundu.  Şehit Çarman'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından yaklaşık 2 bin kişi tarafından mahalle mezarlığına defnedildi.
AKRABASI DA ŞEHİT DÜŞMÜŞ
Şehit Çarman'ın, akrabası Jandarma Üst Çavuş Fatih Çarman'ın da 2007 Ağustos ayında Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi. Deştiğin son 4 ayda 3'üncü şehidini son yolculuğuna uğurlarken, Çarman ile birlikte 7'nci şehidini toprağa verdi.

FOTOĞRAFLI