Cevdet ŞEN/ KINIK,(İzmir),() - İZMİR'in Kınık İlçesi'nde, eşi ve çocuklarıyla gittiği pazar yerinde, belediye tarafından 4 yıl önce yerleştirilen beton sütunun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 35 yaşındaki Döndü Dönmez köyünde toprağa verildi. Kazadan sonra diğer sütunlar belediye ekipleri tarafından sökülürken, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, dün saat 13.30 sıralarında, Kınık Açık Pazar yeri önünde meydana geldi. Belediye tarafından yaklaşık 4 yıl önce, her iki yanında pazar açılan Bağalan Mahallesi'ndeki 13 Eylül Parkı'nın giriş ve çıkış kapılarının önüne, ikişer tane beton malzemeden antik sütuna benzetilen direk konuldu. Fayans yapıştırıcıyla yere sabitlenen beton sütunlardan biri, ilk belirlemeye göre, üzerine iple bağlanan 3 pazar çadırının şiddetli rüzgarla havalanmasıyla yerinden çıktı. Sütun bu sırada eşi Veysel Dönmez (36), çocukları İlknur (15), Fatma (12) ve Cafer (8) ile pazar yerine girmeye çalışan Döndü Dönmez'in üstüne düştü. Kanlar içinde yerde kalan kadın, kucaklanarak 100 metre ilerideki Kınık Toplum Sağlığı Merkezi Acil Servisine götürüldü. Burada yapılan müdahaleye rağmen Döndü Dönmez, kurtarılamadı. Döndü Dönmez'in cenazesi bugün köyünde toprağa verildi. Dönmez'in yakınları cenaze töreninde büyük üzüntü yaşadı.
Öte yandan belediye ekiplerinin olaydan sonra diğer sütunları kaldırdığı görüldü. Sütunlara çadır ipi bağlayan ve gözaltına alınan pazarcılar B.T., S.A. ile M.Ü. işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI