MANİSA'da Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Ersoy, uyku hastalıklarının kalp krizi riskini tetiklediğini belirterek, çok ya da az uykunun insanlarda strese ve depresyona neden olduğunu dile getirdi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Ersoy, uyku bozuklukları konusunda vatandaşları uyardı. Düzensiz uykunun birçok hastalık gibi kalp hastalıklarını da tetiklediğini anlatan Dr. Ersoy, gençlerin günde en az 8 saat, yetişkinlerin ise günde en az 6 saat uyuması gerektiğini söyledi. Sağlıklı uykunun, sağlıklı yaşamamın temel öğesi olduğunu kaydeden Ersoy, uyku bozukluğu olan vatandaşların bir an önce tedavi için en yakın hekime başvurması gerektiğini bildirdi. Ersoy, her uyku hastalığının tedavi yönteminin birbirinden farklı olduğunu belirterek, "Düzenli uyku için öncelikle yatış ve kalkış saatlerinin standart olması gerekir. İnsanların ortalama 6-8 saat uykuya ihtiyacı vardır. Bundan fazla uyumak da sağlığa zararlıdır. O yüzden gençlerin 8 saat, yetişkinliklerin ise en az 6 saat düzenli bir şekilde uyuması lazım. Uyku bozuklukları, ruhsal problemlerin arttığı zamanda daha da yaygınlaşıyor. Uykusuzluk işgücünü azalttığı gibi, zihinsel performansı da etkiliyor. Çok az uyumak ya da çok fazla uyumak insanların stresli olmasına ve daha önemlisi depresyona girmesine neden oluyor" dedi.
Uzman Doktor Ersoy, uyku öncesi ağır yemek, alkol, sigara, kahve, çay ve egzersizin uykuyu kaçırdığını hatırlatarak yatmadan önce sigara, kahve, çay ve kola içilmemesi gerektiğini, yatmadan 15-20 dakika önce yapılan ılık banyonun uykuya yardımcı olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI