Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - EĞİTİM-Sen Uşak Şubesi tarafından seçmeli derslerle ilgili olarak şehir merkezinde 5 noktaya asıldıktan sonra 9 Şubat'ta Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Şikayet var' gerekçesiyle toplatılan afişler, valilik oluru ile yeniden asıldı. 
Eğitim-Sen Uşak Şubesi tarafından Uşak halkını ve velileri bilinçlendirme amaçlı '2016-2017 eğitim öğretim yılında bilimsel, laik, demokratik bir eğitim için, seçmeli derslerde bilim uygulamaları, matematik uygulamaları, görsel sanatlar, müzik, spor ve fiziki etkinlikler, drama, zeka oyunları, yaşayan diller ve lehçeleri, yabancı dil derslerini seçelim' yazılı 5 afiş, 9 Şubat'ta valilik ve belediye izinli olmasına rağmen toplatıldı. Afişlerin kendilerine teslim edilmesinin ardından Uşak Valiliği'ne yaptıkları müracaata olumlu cevap verildiğini belirten Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, afişleri valiliğin belirlediği 3 noktaya yeniden astıklarını söyledi. 
Seçmeli ders tercihlerinin 19 Şubat'ta sona ereceğini belirten Yavaş, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli derslerle ilgili olarak, çeşitli gerekçelerle öğrencilerin belli derslere yönlendirilmemesi gerektiği yönündeki yazısına rağmen, eğitimi tamamen dinsel kurallara göre biçimlendirme ve öğrencileri dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirme yönündeki adımlar artarak devam etmektedir. Seçmeli derslerle ilgili olarak okul, dernek ve vakıflar öğrencileri dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirmek, hatta zorlamak adına özel çalışmalar yapmaya başlamış, çeşitli pankart ve afişler tasarlanarak, 'Seçiyorum Dinimi Öğreniyorum', 'Seçmesi bi' dakika, faydası iki dünya', 'Karar Senin' gibi dini içerikli derslerin seçilmesi için açıkça öğrencileri ve velileri yönlendirmesine ilişkin örnekler giderek artmaktadır" dedi. 
Afişlerin asılması sırasında Eğitim-Sen Uşak Şubesi'ne CHP Uşak il ve merkez ilçe yönetimi destek verdi. CHP Uşak İl Başkanı Dr. Ali Karaoba, "Cumhuriyet Halk Partisi il ve İlçe yönetimi olarak Eğitim-Sen Uşak Şubesi'ni kutluyoruz. Bilimsel, Laik, Demokratik bir eğitim için hazırlanan afişler belediyenin taraflı yaklaşımı ile şikayet var gerekçesi ile izin alınmasına rağmen toplatılmıştı. Eğitim-Sen'in mücadelesi sonucu Valiliğin oluru ile afişler belirlenen 3 noktada yeniden izinli olarak asıldı. CHP Uşak il ve merkez ilçe yönetimi olarak pankartları Eğitim-Sen ile beraber astık. Her zaman olduğu gibi Bilimsel, Laik, Demokratik Eğitim için mücadeleye devam diyoruz" diye konuştu.