İhsan YALÇIN / İstanbul, () - DOWN sendromlu çocuklar, “Bir mucize de sen yarat projesi kapsamında, Sarıyer'de düzenlenen iftar yemeğinde sanatçı, oyuncu ve mankenlerle bir araya geldi.

Tuğçe Sarıkaya, Mine Çayıroğlu, Furkan Palalı, Tolga Güleç, Sümer Ezgü, Yılmaz Morgül, Vatan Şaşmaz ve Aleyna Dalveren gibi tanınmış isimlerle bol bol fotoğraf çektiren çocuklar, yemeğin ardından halı sahada top oynayıp doyasıya eğlendi.

Down sendromlu çocukların aileleri de bu anları videoya çekerek ölümsüzleştirdi.

“SEVGİLERLE ONLARIN TEDAVİSİNİ HIZLANDIRALIM"

Down sendromlu çocukların ailelerine tavsiyelerde bulunan Türk Sanat Müziği sanatçısı Yılmaz Morgül, “Bir mucize de sen yarat diyoruz down sendromlu çocuklar için… 16 yıldır başta down sendromlu çocuklar olmak üzere, lösemili çocuklar, otistik çocuklar, kimsesiz çocuklar gibi yüzlerce vakıf ve dernekle çalışıyorum. Yıllardır onlarla aynı yolda yürümenin onurunu yaşıyorum; çünkü toplum olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Onlara sevgimizi daha çok göstermemiz gerekiyor. Vereceğimiz sevgilerle onların tedavisini hızlandıralım diye konuştu.

Down sendromlu çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz da, “Normalde her Müslümanın Ramazan ayında zekat vermesi gerekiyor. Bizlerin de bir mesleki zekatları var bunun yanı sıra. Eğer ünlü olmanın avantajlarını kullanıyorsak, işte o avantajları böyle güzel kardeşlerimizle paylaşıyor olmak lazım. Her sene olduğu gibi bu sene de kardeşlerimizle yine beraberiz dedi.

“AMACIMIZ DAHA ÇOK KİTLEYE ULAŞMAK"

Oyuncu Tolga Güleç de “Faydalı oluruz diye geldik. Amacımız daha çok kitleye ulaşmak, yardıma muhtaç ve her daim yanında olunması gereken insanların yanında olabilmek. O yüzden buradayız. Güzel bir yemek olsun inşallah şeklinde konuştu.

Program, yemeğe katılan sanatçılara plaket verilmesiyle son buldu.