Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR Kitap Fuarı'nda Ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ okurlarıyla bir araya geldi. 101 yaşındaki yazara özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdi.
Geçen hafta kapılarını kitapseverlere açan İzmir Kitap fuarında ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ okurlarıyla bir araya geldi. 101 yaşında olmasına rağmen çalışmaktan geri durmayan ünlü yazar kitap fuarının girişinden standın bulunduğu alana kadar tekerlekli sandalyeyle getirildi. Çığ, fuarı dolaşan hem kitapseverlerin hem de kitaplarını imzalamak için fuarda bulunan yazarların büyük ilgisiyle karşılaştı. Muazzez İlmiye Çığ daha sonra Kaynak Yayınları standında kitaplarını imzaladı. Çığ'a en büyük ilgiyi gösteren genç okurları onunla da fotoğraf çektirdi.
Gördüğü ilgiden oldukça memnun olan ünlü Sümerolog "Ben, kitaplarımı gençlerin anlayacağı şekilde yazıyorum. Atatürk'te Sümerolojiye büyük önem veriyordu. Kitapların böyle ilgi gömesi beni de sevindiriyor. Ben gençlerden bol bol kitap okumasını istiyorum, hangi tür kitap olursa olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI