Karikatürist Bedri Koraman, Muğla’nın Bodrum ilçesinde Torba Mahallesi, Abdi İpekçi Tatil Sitesi'ndeki evinde dün saat 18.00 sıralarında fenalaştı. Eşi Nil ve oğlu Murat Koraman'ın haber vermesi üzerine eve gelen doktorunun müdahalesine rağmen Koraman, saat 18.50'de yaşamını yitirdi. Usta karikatürist yaptığı eserlerle geride büyük bir iz bıraktı.

Kalp ve solunum rahatsızlığı bulunan ve geçen 13 Mayıs'ta evde düşüp başını çarpması sonucu beyninde ödem oluşan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Bedri Koraman'ın ölümü yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Hayat arkadaşını kaybetmesinin acısıyla fenalaşan Nil Koraman'ı, acı haberi alarak evine akın yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Bedri Koraman'ın cenazesi bugün ikindi namazının ardından Torba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"BABAMIZI KAYBETTİK ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde yaşamını yitiren ünlü karikatüristin cenazesi Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı ve solunum yetmezliği bulunan Koraman'ın aynı zamanda akciğer kanseri tedavisi de gördüğü öğrenildi.

Koraman'ın cenazesi, Abdi İpekçi Sitesi'ndeki evinden Bodrum Belediyesi cenaze aracı ile alınarak Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Koraman, geçen 13 Mayıs'ta evde düşüp başını çarpması sonucu beyninde ödem oluşmuş ve kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri Koraman'ın evine gelerek eşi Nil Koraman ve oğlu Murat Korman'ın üzüntüsünü paylaştı. Gelenler arasında merhum Abdi İpekçi'nin eşi Sibel İpekçi'de yer aldı. Koraman'ın aile dostu Bodrum Devlet Hastanesi doktorlarından Necmi Cavlı "Akciğer Kanseri tedavisi görüyordu. Belli bir aşamadan sonra yayılmalar oldu ve bugün kaybettik" dedi. Oğlu Murat Koraman'da babasının uzun süredir devam eden kronik kalp rahatsızlığı olduğunu belirterek "Aynı zamanda akciğer kanseriydi. Bugün maalesef kendisini kaybettik" ifadelerini kullandı. "Ben onun manevi kızıydım" diyen eski manken Bilun Dohmen ise "Her zaman yanındaydık. Bugün hastaneden geldi ve bugünde kaybettik. Babamızı kaybettik çok üzgünüz" dedi.

Koraman'ın yarın toprağa verilmesi düşünülen cenazesinin, Amerika'daki akrabalarının gelmesi bekleneceği ve Salı yada Çarşamba günü Bodrum'da toprağa verileceği belirtildi.