AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde 4 genç girişimci, köy yumurtası üretim çiftliği kurdu. 'Lohman' ırkı tavuklardan doğal yöntemlerle üretilen yumurtaların lezzetli olmasının ilgiyi arttırdığı belirtildi.
Üniversiteden yeni mezun Oğuz Çetinkaya, Kutluay Berber, Kazım Alper Özçelik ve Cansever Kurnaz, kredi çekip Germencik'in Ortaklar Mahallesi'nde köy yumurtası üretim çiftliği kurdu. 2 bin 200 tavuğun bulunduğu çiftlikte, günde ortalama 2 bin yumurta elde edildiği kaydedildi. Üretilen yumurtaları tanesini 50 kuruştan satan genç girişimciler, kapasitelerini artırmayı ve doğal yöntemlerle gerçekleştirdikleri üretimi geniş kesimlere yaymayı hedeflediklerini söyledi. Doğal yöntemlerle yumurta üretme fikrinin üniversitede okurken oluştuğunu anlatan Kutluay Berber, şöyle dedi:
"Amacımız tavukları doğal ortamlarında tamamen serbest bırakarak doğalarına uygun şekilde yetiştirmek. Elde ettiğimiz yumurtaları da bu esasa göre doğal olarak pazara sunmak. Beklediğimizden fazla ilgi gördük. Amacımız kapasitemizi artırmak. Çiftlikte gezen güçlenen tavukların yumurtaları çok daha besleyici. Özlediğimiz köy yumurtası tadını müşterilerimize sunmak amacımız."
Lohman ırkı tavuklardan ürettikleri yumurtaların doğal olduğunu söyleyen Oğuz Çetinkaya da, "Tavuklarımız 10 dönüm arazi içinde geziyor. Tavuklarımızı kapalı alanda tutmuyoruz. İşe krediyle başladık. Yaptığımız iş yorucu fakat işimizi çok seviyoruz. Didim'e, Kuşadası'na, Efeler'e, Selçuk'a, Söke'ye kadar yumurta gönderiyoruz. Çiftliğimizi tamamen kendi çabalarımızla kurduk, çok çalıştık" dedi.

FOTOĞRAFLI