Akif ARICI/ ANTALYA, () - ULUSLARARASI Aspendos Opera ve Bale Festivali, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Aida operasıyla başladı. 
Antalya’nın Serik İlçesi’ndeki Aspendos Antik Tiyatrosu’nda başlayan 21’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali bugün başladı. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış gecesinde, antik tiyatronun üst kısımları tadilat nedeniyle kullanılamadı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın açılış konuşmasının ardından koreografisini Uğur Seyrek'in hazırladığı G. Verdi’nin Aida adlı operası sahnelendi. 
HÜZÜNLÜ AŞK VE İHTİRAS 
İzmir Devlet Opera ve Balesi'nce Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu Aida'nın orkestra şefliğini Tulio Gagliardo, koro şefliğini ise Hans Joachim Gallus üstlendi. 4 perdelik eserde, Etiyopyalı Prenses Aida ile Mısırlı genç savaşçı Ramades'in hüzünlü aşk hikayeleri anlatılıyor. Prenses Aida'nın kendi ülkesinde yakalanıp köle olarak Mısır'a getirilmesi, Mısır ordusunun komutanı Radames'in Aida'ya olan aşkı ile firavuna olan sadakati arasında kalması, firavunun ihtiraslı kızı Amneris'in Radames'e olan karşılıksız aşkı ve Aida'nın ülkesini kurtarmak için yaşadıklarının anlatıldığı opera büyük beğeni topladı. Yaklaşık 3 saat süren gösterinin ardından konuklar, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

FOTOĞRAFLI