ANTALYA'da 70’i aşkın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu 'Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu' tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Ulusal Egemenlik Yürüyüşü’ düzenledi.

Muratpaşa İlçesi’ndeki İsmet İnönü Parkı’nda toplanan gruba CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal da destek verdi. Grup, 'Ulusal Egemenlik Yürüyüşü' yazılı pankart, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada platform adına basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı İbrahim Daş, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en kritik günlerini yaşadığını söyledi ve "Bugün Türkiye Cumhuriyeti bağımsız değildir. İktidar meşruiyetini içeride aramak yerine dışarıda aramaya devam etmektedir. Nasıl ki dün Damat Feritler, Ali Kemaller, İngilizlerle işbirliği içinde vatanımızı ve milletimizi parçalamaya çalıştıysa bugünün Damat Feritleri, Ali Kemalleri de ABD emperyalizmi ile işbirliği içinde cumhuriyetimizi parçalamaya çalışmaktadır" dedi.

MİLLET CUMHURBAŞKANINI SEÇECEKTİR

Ulusal egemenlik ve ulusal iradenin emperyalizme devredildiğini söyleyen İbrahim Daş, ulusun ve ülkenin etnik ve dinsel yapıda ayrışma tehlikesi altında olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Daş, "Son günlerde cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışması gündemi işgal etmekte ve 'Millet başkanını seçiyor' sloganı yurttaşların hafızalarına, algılarına işlenmektedir. Millet başkanını seçiyor diyerek cumhuriyet ve cumhurbaşkanı yok sayılmaya çalışılmaktadır. Millet seçecekse de cumhurbaşkanını seçecektir ve biz inanıyoruz ki Türk Ulusu vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliğinden yana bir cumhurbaşkanı seçecektir" diye konuştu.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER BAŞLARSA ŞAŞIRMAYIN

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ise konuşmasında hükümeti eleştirdi. Ak Parti hükümetinin cumhuriyetin temeli olan her şeyi yıkmaya, ulusal anlamda ne varsa hepsini yok etmeye çalışan bir düşünceye sahip olduğunu savunan Gürkut Acar, "Bugün bu iktidar cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında bu cumhuriyeti ortadan kaldırmaya and içmiş durumdadır. Türkiye'de Milli İstihbarat Yasası değiştirilerek operasyonel bir istihbarat örgütü kuruluyor. Bu ancak dikta devletlerinde olur. Adalet ve Kalkınma Partisi kendisinin derin devletini oluşturmaktadır. Yakında faili meçhul cinayetler başlarsa hiç şaşmayın. Bu büyük bir tehlikedir. Bu ülkeyi hızla bölünmüş, parçalanmış, Ortadoğu'da külüstür bir devlet haline getirmeye çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu iktidarın Türkiye'de artık sınırların da bölünebileceği bir noktaya doğru getirdiğini görmekteyiz. Buna teslim olmayacağız. TBMM de teslim olmayacaktır. Bu hesaplar görülecektir" diye konuştu.

ASLA BAŞARILI OLAMAYACAKLAR

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal da, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı koşullarında bile ulusal egemenlikten vazgeçmediğini belirterek, "Türkiye'yi sıradan bir Ortadoğu ülkesine çevirmek isteyenler asla başarılı olamayacaklardır" dedi. Açıklamaların ardından grup dağıldı.

ÖÖ(YK/SSA) (FOTOĞRAFLI)