Ferit ASLAN/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde sınır kaçakçılığında kullanıldığı gerekçesiyle İl Tarım Müdürlüğü'nün 57 katır için mahkemeden itlaf talebinde bulunması, tepkilere neden oldu. Katır sahipleri, katırlarla gittikleri Kaymakamlık binası önünde protosto gösterisi yaptı.
Şırnak'ın Irak sınırındaki Uludere İlçesi'nden yapılan sınır kaçakçılığında yük taşımak için kullanıldığı iddia edilen 57 katır için İl Tarım Müdürlüğü, hasta olduklarını gerekçe göstererek Uludere Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu ve bunların itlaf edilmesini talep etti. İl Tarım Müdürlüğü'nün bu talebini öğrenen katır sahipleri, bugün katırları ile birlikte Uludere Kaymakamlığı önüne gelerek protesto gösterisinde bulundu.
Katırlarının hasta olmadığını söyleyen sahipleri, talebin geri çekilmesini isterken, zaman zaman gerginlik yaşandı.
Uludere Belediye Başkanı Üren, geçenlerde 4 katırın itlaf edilmesi ve 57 katır için Tarım İl Müdürlüğü'nün itlaf talebinde bulunması üzerine halkın katırları ile Kaymakamlığa gelerek kararı protosto ettiğini söyledi. Üren, "Burada katır sahipleri Kaymakam ile görüşmek istiyor. Bölge insanının tek geçim kaynağı olan sınır ticareti için kullanılan hayvanların itlaf edilmesini istemiyorlar. Biz de halkımızın bu haklı protostosunu destekliyoruz" dedi. Sahipleri katırlarla birlikte Kaymakamlık önündeki protestolarını sürdürdü.

FOTOĞRAFLI