Faruk KAHRAMAN/ BURSA, ()- TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının 28 santimetreye ulaştığı Uludağ’daki kayak tesisleri de açılarak çalışmaya başladı.
Tatilcilerin 'Beyaz Cennet' olarak adlandırdığı Uludağ, geçen hafta açtığı yeni sezona umutla giriyor. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık nedeniyle kar yağışının görülmediği Uludağ’da dün başlayan yağışla birlikte kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının dün gece sıfırın altında 8 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da cuma gününe kadar kar yağışı beklenmiyor.
Yağışla birlikte Birinci Yerleşim Bölgesi’ndeki pistler kayak yapmaya elverişli hale geldi. Kayak tesisleri de açılarak çalışmalara başladı.
Uludağ’da faaliyet gösteren Kar Otel Müdürü Erkan Gürkınav, sezon açılışı ile birlikte gelen kar yağışının yüzleri güldürdüğünü belirterek, "Yağışla birlikte pistler kayak yapmaya elverişli hale geldi. Yılbaşı ve sömestre rezervasyonları çok iyi gidiyor. Bu yıl güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI