Edip TEKİN/BURSA, () - TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da haftasonu yoğunluğu yaşandı. Bursa'ya yakın illerden gelenler, hafta sonu boyunca kayak pistlerini doldurdu. Otellerde ise doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı.
Uludağ'da hafta sonu bereketi yaşandı. Özellikle Bursa'ya yakın illerden Balıkesir, İstanbul, Bilecik, İzmir'de yaşayanlar hafta sonu tatili için Uludağ'ı tercih etti. Kar kalınlığının 60 santimetre olduğu Uludağ'a gelen haftasonu tatilcileri kızak ve kayak yaparak karın keyfini çıkardı. Aileleriyle birlikte Uludağ'a gelen çocuklar da kayak öğretmenlerinden ders aldı. Hayatında ilk defa kayak yapan vatandaşlar ise acemiliklerinin kurbanı oldu. Ayakta durmakta zorluk çeken acemi kayakçılar pistlerde düşe kalka ilerledi. Arap turistler de kayak merkezine akın etti. Bazı pistlerde güvenlik için file çekildiği görünürken pist güvenliği görevlileri, vatandaşları sık sık uyardı.
Yazıcı Cami civarında kızağa binen vatandaşlar da renkli görüntüler oluşturdu. Kızağa binen vatandaşların düşmesi ve kızağın peşinden koşması dikkat çekti. Yoğun sise aldırış etmeyen vatandaşlar 0 derecede kızak yaparak eğlendi. Uludağ'a gelen vatandaşlar, "Hava soğuk ve sisli ama Uludağ'ın keyfi zaten böyle havalarda çıkıyor" dedi. Yemen'de kar yağmadığını bu sebeple Uludağ'a geldiğini söyleyen Arap turist Emir Bianil, "Burası çok güzel. Kar çok güzel" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI