Enver ALAS-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () 1975 yılında Türk Hava Yolları'nın TK-345 sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan F-28 tipi Bursa adlı yolcu uçağının Yeşilköy Havalimanı'na inişi sırasında Marmara Denizi'ne düştüğü kazanın üzerinden tam 40 yıl geçti. Avcılar-Florya açıklarında düşen ve Marmara Denizi'nin karanlık sularına gömülen uçaktan kurtulan olmadı. Yolcular arasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in eşi Fulya Terim'in babası Kamuran Aksu, sanatçı Seyyal Taner'in mürettebat arasında yer alan kabin memuru kız kardeşi Serap Özşahin'in de olduğu bazı ünlü yakınlarıyla birlikte uçakta 38 yolcu, 4'ü mürettebat olmak üzere 42 kişi hayatını kaybetti.
Kazanın ardından uçakta bulunanların aileleri ve yakınları, olayı duyar duymaz Avcılar'daki Ambarlı sahiline koştu. Ancak, umutların tükenmesiyle birlikte terk edilen sahile bir grup insan, 40 yıldır kazanın meydana geldiği her 30 Ocak günü aksatmadan sahile gitmeye devam etti.
"HAYATIMIN SONUNA KADAR GELECEĞİM"
Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında yer alan 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Köşeyi dönen adam', 'Kapıcılar kralı' gibi filmlerin yapımcısı 77 yaşındaki Arif Keskiner, kazada hayatını kaybeden yakın dostu Kamuran Aksu'yu bir grup arkadaşıyla birlikte geleneksel hale getirdikleri törenle andı.

Keskiner, anma törenini çok sevdikleri arkadaşlarına 'sevgi, vefa ve dostluk' olarak açıkladı. Keskiner, şöyle konuştu:

 "Her yıl kalabalık bir arkadaş grubumuzla 40 senedir can dostumuz, çok sevdiğimiz arkadaşımız Kamuran için buraya geliyoruz. İlk yıllarda 50-60 kişiydik ancak hayatlarını kaybeden, hastalanan arkadaşlarımız oldu ve zaman içinde git gide azaldık. Kamuran'ın fulya çiçeklerini çok severdi. Bu yüzden kızının adını da Fulya(Fatih Terim'in eşi) koydu. Buraya gelerek denize fulya çiçeklerini atıyoruz. Biz biliriz ki denize attığımız çiçekler gider Kamuran'ı bulur ve bizden ona haberler verir. Birçok arkadaşımız öteki tarafa giderek Kamuran ile buluştu ancak bizde sıramız gelene kadar burada anmamızı gerçekleştiriyoruz. Bu çok sevdiğim bir arkadaşım için sevgi, dostluk, vefadır benim adıma."

Ünlü yapımcı, Arif Keskiner, hayatının sonuna kadar her 30 Ocak'ta Ambarlu sahiline gelip arkadaşı için vefayı, sevgiyi dostluğu göstereceğini ifade etti. Keskiner, yakın dostunun sevdiği içkiden yudumlayıp yanında getirdiği getirdiği fulya çiçeklerini denize attı.

(FOTOĞRAF)