Ümit TÜRK/İSTANBUL, () İNSAN Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amaçlı katıldıkları nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası sonrası terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklanan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önder için Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"BİZ BİLİYORUZ Kİ ÇATIŞMALI BÖLGEYE SES OLDUĞU İÇİN TUTUKLANDI"
"İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" yazılı pankart açarak, "Özgür basın susturulamaz" sloganları atan topluluk adına İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Derya Gazioğlu bir basın açıklaması yaptı. 26 Haziran işkenceyle mücadele ve işkence görenlerle dayanışma gününe Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklu bulunduğu bir ortamda girdiklerini belirten Gazioğlu, "İşkencenin görünür kılınmasında bu kadar büyük bir emeğin sahibi olan Fincancı, dayanışma ruhuyla yaptığı bir günlük yayın yönetmenliği nedeniyle tutuklandı. Ama biz biliyoruz ki, Cizre raporu başta olmak üzere çatışmalı ortamlarda var olduğu için, ses olduğu için şimdi Bakırköy Cezaevi'nde." dedi.

"GAZETECİLERİN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ"
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren de, "Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önder oğlunun basın ve ifade özgürlüğü için Özgür Gündem ile dayanıştıkları için tutuklandılar. Çok sayıda gazeteci için açılmış davalar var. Hergün adliyelere taşınıyoruz. Biz gazeteci örgütleri olarak tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını var olan davaların düşürülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
(FOTOĞRAF)