İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde toplanan bir grup Dev-Lis üyesi, Kentkart basmadan Karşıyaka Vapur İskelesi'ndeki turnikelerden atlayıp, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım zammını protesto etti. Grup, toplu ulaşıma yapılan zammın geri çekilmesini istedi.


Karşıyaka'daki İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) İstasyonu'nda toplanan Dev-Lis üyesi yaklaşık 30 kişi, çarşı boyunca sloganlar atarak Karşıyaka İskelesi'ne kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup adına konuşan bir lise öğrencisi, "Toplu ulaşımda yapılan düzenlemeyle, daha önce tek seferle gidilen birçok yere en az 2 vesaitle gidilebiliyor. Bu sayı zaman zaman 3 ve 4'e yükseliyor. Otobüs seferleri de eskisine göre daha az olması nedeniyle araçlar tıklım tıklım doluyor. Bütün bunlar yetmiyor gibi toplu ulaşıma yüzde 9 ile 12 arasında zam yapıldı.

İşçi ve memurların maaşları ortada. Akşam evine ne yemek götüreceğini düşünen anne, babalarımız şimdi nasıl gideceğini de düşünüyor. Ulaşıma yapılan zammın biran önce geri çekilmesini istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından gruptakiler, turnikelerden Kentkart basmadan atlayıp, ödeme yapmadan Alsancak'a giden vapura bindi. Bir süre de Alsancak semtinde eylemlerini sürdüren grup daha sonra dağıldı.