YOZGAT, () - TÜRKİYE'nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı master planının 2008 yılında onaylanmasının ardından giriş kısmında 50 ailenin yararlanabileceği yeni piknik alanı hizmete sokuldu. İç kısımlarda piknik yapılmasının yasaklandığı çamlık yolunun yapımı, çevre düzenlemesi çalışmaları için 3 milyon 950 bin lira ödenek tahsisi yapıldı.
Yozgat kent merkezinin bahçesi konumundaki Türkiye'nin ilk 'Milli' unvanlı parkı çamlık master planı, 2008 yılında onaylanarak yürürlüğe sokuldu. Hazırlanan plan doğrultusunda önce çamlık içerisinde bulunan kayak evi ve gazino binası yıkıldı. Çamlık girişine 50 ailenin yararlanabileceği piknik alanının yapılması sonrasında da iç kısımlarda bulunan piknik masaları kaldırılıp, kamelyalar yıkıldı, halkın Yozgat'ın yerleşim alanı olarak kurulduğu günden itibaren piknik yaptığı çamlığın iç kısımlarda piknik yapılması yasaklandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Usta, Yozgat'ta bu yıl turizm sektörüne yönelik hazırlanan 4 yatırım projesinin ihale aşamasına getirildiğini belirterek, tahsis edilen 3 milyon 200 bin lira ödenekle Yozgat Çamlığı'nın çevre düzenlemesi ile birlikte sanat yapıları ve yol kaplama çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi. Usta, Yozgat Çamlığı Cevdet Dündar göleti çevresindeki Fatih Tabiat Parkı çevre düzenlemesi çalışmalarının da 750 bin lira ödenekle gerçekleştirileceğini, Sorgun Üç tepeler tabiat parkında düzenleme, Yozgat'ın değişik bölgelerinde bulunan 4 tabiat parkının da uzun vadeli gelişim planlarının hazırlanacağını sözlerine ekledi.
İKİ YIL DEVAM EDECEK
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Türkiye'nin ilk milli parkı olma özelliğini taşıyan ve Yozgat'ın doğal güzellikleri arasında bulunan Çamlık Milli Parkının 4 kilometrelik yoluna Arnavut kaldırımı döşeneceğini söyledi. Vali Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Usta'dan ihalenin biran önce yapılıp, yol işinin ise iki yıla sarkıtılmadan daha kısa sürede bitirilmesi konusunda yüklenici firmanın uyarılmasını istedi. Vali Yazıcı, "4 kilometrelik yolda 2 yıl sürecek bir çalışma yok. Her şey hazır, ödenek sorunu da yok, daha kısa sürede tamamlanabilir, iki yıl çok fazla bir süre" dedi.

FOTOĞRAFLI