KOBANİ'de IŞİD tehdidinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne 32 bin 500 kişilik çadırkent yapılıyor. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapımına devam edilen kampın tamamlanması halinde burasının AFAD'ın Türkiye'deki en büyük çadır kenti özelliğine de sahip olacağını söyledi.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile birlikte ilçe girişinde yapımına başlanan çadır kentte incelemede bulundu. Vali Küçük, 1000 dönüm arazi üzerine inşa edilen AFAD’ın en büyük çadır kenti olma niteliğini taşıyan tesisle ilgili yetkililerden bilgi aldı. İlk etap çalışmaları tamamlandığında 17 bin 590, ikinci etapta ise 14 bin 910 Suriyeli sığınmacının kampa alınacağını anlatan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, şöyle dedi:
"Burada bir hummalı bir çalışma var, 454 işçi 234 araçla kampta gece- gündüz uğraşıyor. Buraya Suriye’den gelen Kürt kardeşlerimizi 15 Ocak’tan itibaren almaya başlayacağız. Bu devlet ve milletimizin gücüdür. Yaklaşık 1 aylık bir süre içerisinde koskoca bir şehir inşa ettik."
Kış şartlarına ve sığınmacıların çoğunun aile olduklarını göz önünde bulundurarak hazırlanan çadır kentte Kobanili sığınmacıların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tesisin bulunacağını belirten Vali Küçük, şöyle devam etti:
"Burada kalacak olan sığınmacılara verilecek kartlar ile ayda 85 lira yükleme yapacağız. Böylece sığınmacılar kamp içerisindeki marketten kendi alışverişlerini yapacak ve ihtiyacını karşılayacak. Bunun dışında kampta diğer sosyal tesisler de yer alacak. Bunların yanı sıra bekar olan erkekler için ayrı pansiyonlar oluşturulacak. Kış şartlarına göre hazırlanan çadır kentte ayrıca su arıtma sistemi de kuruldu."

FOTOĞRAFLI