BATMAN'DA AK PARTİ FLAMALARI İNDİRİLDİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Batman'da DBP il binası ile belediye binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, havai fişekler atıp, PKK ve YPG flamaları ile Abdullah Öcalan posterleri açtı. Turgut Ozal Bulvarı üzerine yürüyüşe geçen gruplar gittikleri Atatürk Parkı'nda halaylar çekti. Kentte araçlarıyla çıkanlarda kutlamalara eşlik etti. Kutlamalar sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün partisinin ilk kongresine katılması nedeniyle asılan Ak Parti afiş ve flamaları bir grup tarafından indirildi. Kutlamalara katılanların Hür Dava Partisi (Hüda-Par) önünden geçişine sıkı güvenlik önlemleri alan polis izin vermedi. Kentin değişik mahallelerden sık sık silah sesleri yükseldi.

DBP Batman İl Başkanı Sabri Özdemir, kutlamalara gölge düşmemesi için gruplara sık sık uyarılarda bulundu.

SİİRT'TE HALAYLI KUTLAMA

Siirt'te Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık vatandaşlar kutlamaları belediye binası önünde yaptı. Abdullah Öcalan ve YPG flamalarının açıldığı kutlamalarda halaylar çekilip havai fişekler atıldı. Siirt Belediye Başkanı Bakırhan, "Kobani direnişini, Kobani zaferini saygıyla selamlıyorum. İşte bugün çıplak bedenleriyle tanklara, toplara, silahlara göğüslerini siper eden siz değerli Kürt halkının onurlu evlatları yaratmış olduğu mücadeleyi zaferi hep birlikte Türkiye'de, Kürdistan'da dünyanın dört bir yanında büyük bir gururla onurla yaşamakyatız. Bize bugünleri bu şerefli ve onurlu günü yaşatan Kürtlere onların dostlarına bin defa Siirt'ten selam olsun" dedi.

Başkan Bakırhan, kutlamalara katılanlara sağduyulu davranmalarını da istedi.

NUSAYBİN'DE KUTLAMA

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 5 yaşındaki Harun Sevinç'in silahla yaralanmasının ardından DBP'lilerin ilçe merkezinde düzelediği kutlamalarda halaylar çekilip, havai fişek gösterileri yapıldı. Kutlamalar sırasında ilçenin değişik mahallelerinden silah sesleri yükseldi. 

Arif ARSLAN-Turan KOYUNCU/BATMAN,SİİRT,(DHA)