Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, ()-TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenliği' Gaziantep Üniversitesi Sporium'da başladı.

45 üniversiteden 64 halk oyunu ekibinin katıldığı ve 5 gün sürecek Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenliği'nin açılış galası, Gaziantep Üniversitesi'ndeki Sporium'da yapıldı. Törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Baykal ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Mehmet Zeki Baykal, "Başta, ev sahipliği yapan, yarışma sonunda önemli olanın kazanmak değil birlik ve beraberlik içinde halk oyunlarımızı yaşatmak ve yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Baykal, "Halk oyunları bir milletin geleneksel kültürünün en eski, en güzel örnekleridir. Hiç şüphesiz bu kültürel değerlerimizin en temel özelliklerinden birisi de birlik ve beraberliktir. Federasyon olarak bilim yuvası olan üniversitelerimizde eğitim gören öğrencilerimizin birlik ve beraberliklerini geliştirecek faaliyetler yapmayı amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız şenliklerin ikincisini Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştireceğiz. Tüm katılımcılara başarılar dilerim" dedi.

Rektör Yavuz Coşkun ise Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen ekiplerin halk oyunları gösterilerini izlemenin mutluluk verici olduğunu belirterek, "45 üniversiteden yaklaşık 2 bin 500 kişi Gaziantep'e şenlik için geldi. Hepsine hoş geldin diyorum. Kendilerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Eminim Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerimizin sergileyeceği dans gösterileri 5 günlük süreç içerisinde kendilerini izleyenleri büyüleyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Coşkun, şenliklere katılan ekiplere katılım belgelerini verdi. Daha sonra halk oyunları ekipleri sırasıyla sahneye çıkarak yöresel oyunlarını sergiledi.

Şenliklerin 26 Nisan Cumartesi günü yapılacak final yarışmalarıyla son bulacağı bildirildi.

EB (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)