Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin ilk Expo'su olarak 23 Nisan'da açılan 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016 Antalya'nın kapanışı, 30 Ekim'de görkemli bir törenle yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, alanın Antalya'nın geleceğine hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.
Expo 2016 Antalya Ajansı 46'ncı yönetim kurulu toplantısı, Expo 2016 Antalya Ajansı yönetim kurulu başkanı da olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, 30 Ekim'de kapanışı yapılacak Expo 2016 Antalya'nın ardından alanın nasıl değerlendirileceği ele alındı.
Yönetim kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, Expo 2016 Antalya'nın 30 Ekim'de süresinin dolacağını ve 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı, ardından 30 Ekim'de kapanış törenlerinin güzel birer etkinlikle gerçekleştirileceğini dile getirdi. Yönetim kurulunda 30 Ekim sonrasıyla ilgili Expo 2016'nın değerlendirmelerini de yapacaklarını belirten Bakan Çelik, “Yönetim kurulunun bu konudaki görüşlerini de alacağız" dedi.
5 aylık dönemde Expo 2016 alanını 3 milyon 280 bin yerli ve yabacının ziyaret ettiğini belirten Faruk Çelik, “Yoğun bir katılım, ziyaretçi aldığını söyleyebilirim. Günlük olarak 60 bine çıktığımızda oldu. Yerli ve yabancı birçok sanatçı bu etkinliklere katıldı. Konserler verildi. Burası bir sergi alanı ama aynı zamanda tecrübelerin paylaşıldığı bir mekan olarak da ele alınması gerekiyor. Gerek seminer, konferans, sergi, gösteri ve birçok etkinliğe Expo 2016 Antalya ev sahipliği yaptı. Şu anda devam eden 17'nci Uluslararası Antalya piyano Festivali Expo'da devam ediyor. 16-23 Ekim tarihleri arasında Uluslararası 53'üncü Antalya Film Festivali de bu alanda gerçekleşecek" dedi.
ANTALYA'YA HİZMET EDECEK
Expo 2016'nın kapanışı sonrasında alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Çelik, “Bakanlık olarak değerlendirmelerimizi yapacağız. Expo'yu bir yere götüremeyiz, burada kalacağı için Antalya ve Antalyalılara, Türk turizmine Türkiye'nin ve Antalya'nın geleceğine hizmet edecek son derece mükemmel bir alan. Hem rasyonel hem doğru en güzel nasıl değerlendirileceğini ele alacağız" dedi.
ALANA TALEP YOK
Alanla ilgili herhangi bir talep olmadığını da anlatan Bakan Çelik, "Açık artırmaya çıkarmadığımız için öyle bir şey sözkonusu değil. Bu mesele yarış meselesi de değil, doğru karar almak gerekiyor. Türk turizminin ve tarımının kalbi olan Antalya'nın geleceğini daha da aydınlık kılacak bir mekan olarak hizmete devam etmesi noktasında genel bakışımız var. Spesifik olarak nasıl şekil alır onu da önümüzdeki aydan sonra değerlendireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI