DARBE YİYEN SANTRALLER HEMEN DEVREYE GİREMİYOR
Adana’nın Yumurtalık Sugözü Termik Santralı ile Hatay'da bulunan Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, teknik olarak 'darbe' denilen nedenlerle otomatik olarak durup enerji üretimini kesti.
Saat 10.36’da her iki santralde oluşan bu durumun ‘virüs’ veya ‘yüksek enerji’ nedeniyle darbe aldığı, sistemin otomatik olarak kendini korumaya almak için devre dışı kaldığı kaydedildi. Yetkililer, kömür ve doğalgazla çalışan santrallerin devreye girmesi için 40-50 MW’lık elektrik ve 6-7 saatlik süreye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Keban ve Atatürk Barajı’nın su ile çalışması nedeniyle devreye girme süresinin 1 saat olduğunu belirten yetkililer, sorunun giderilmesine rağmen elektriğin abonelere ulaşmamasının nedeninin de kömür santrallerinin devreye geç girmesinden kaynaklandığını vurguladı.
CİHAZLARINIZI DEVREDEN ÇIKARIN
Fırat Edaş'tan yapılan açıklamada Malatya ve çevre illerde meydana gelen elektrik kesintilerinin  Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) sisteminden olduğu belirtilirken, "Elektronik cihazlarda hasar oluşmasına sebebiyet vermemek amacıyla kullanımına ihtiyaç duyulmayan cihazların devreden çıkarılması önerilmektedir" denildi.