Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir ile koruma polisinin üzerine spot ışığı düşüp, yaralanması ve yoğun yağmur yağışı nedeniyle ertelenen Türkçevizyon finali bu gece yapıldı. Denizli Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve bu yıl 5'ncisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali'nde (Türkçevizyon) Pamukkale Üniversitesi Spor salonunda 22 ülkeden katılan sanatçılar, Türkçe şarkılar seslendirdi. Final gecesi sonunda Rafel El Roman konser verdi.
Pamukkale'deki Hierapolis Antik Tiyatrosu'nda dün yapılması planlanan '5. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali' Türkçevizyon 2014'ün Gala Gecesi kötü hava muhalefeti yüzünden Pamukkale Üniversitesi kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Dün yapılması planlanan final gecesine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir ile koruma polisinin üzerine spot ışığı düşmesi büyük üzüntü yarattı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından Ayşen Zeybekci ve Nurtaç Demir sabah taburcu edildi. Üzücü olayın yaşanması ve yağmur yağışı nedeniyle ertelenen final gecesi bu gece yapıldı.
Gecede Azerbaycan, Avusturya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak-Kerkük, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti, Türkmenistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Yunanistan olmak üzere 22 ülkeden 22 sanatçı şarkılarını Türkçe söyledi. Sanatçılar, Ayşen Zeybekci ve Nurtaç Demir'e geçmiş olsun dileklerini iletip, çiçek gönderdi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Türkçe'nin tanıtımını ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla yapılan organizasyonda yaşanan kazadan dolayı üzüldüklerini belirterek, "Bakanımızın eşi ve valimizin eşinin durumları çok iyi olması bizi sevindirdi" dedi. Final gecesinin sonunda ünlü sanatçı Rafet El Roman sevilen şarkılarını söyledi.

FOTOĞRAF