Hakan TÜRKTAN- Seyfullah SOLAK/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de düzenlenen, 130 bini aşkın kişinin izlediği Türk Yıldızları Akrobasi Timi ile SOLOTÜRK Ekibinin gösterileri nefesleri kesti.

Hava Kuvvetlerinin 103'üncü kuruluş yılı nedeniyle Türk Yıldızları Akrobasi Timi ile SOLOTÜRK Ekibi Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na bağlı 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı sahasında halka açık hava gösterisi sundu. Gösteriyi Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 130 bini aşkın kişi izledi.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı gösteri öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gençlerin havacılığa olan ilgisini artırmaya çalıştıklarını belirterek, "Biz Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımıyız" dedi.

Gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlara ilk olarak sergilenen askeri uçaklar tanıtıldı, ardından paraşüt gösterileri yapıldı. Ali İsmet Öztürk'ün 'Mor Menekşe' adlı akrobasi uçağıyla yaptığı gösteri ilgiyle izlendi. İki SOLOTÜRK uçağının nefes kesen gösterisi de alkışlandı. SOLOTÜRK uçakları havada dumanla kalp işareti çizdi. Daha sonra Türk Yıldızları Akrobasi Timi, gösteri uçuşlarına başladı. Tim, birbirinden ilginç gösteriyle izleyenlerin nefeslerini kesti. Eskişehirliler gösterileri cep telefonlarıyla kayda aldı.

FOTOĞRAFLI