Kocaeli DOĞA Koleji tarafından Türk Sineması'nın 100'üncü yılı nedeniyle İzmit'te düzenlenen 'Yıldızlar Gecesi'ne yıldız yağdı. Türk sinema tarihine damga vurman Türkan Şoray, Selda Alkor, Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Nilüfer Aydan, Bahar Öztan'ın da aralarında bulunduğu birçok yıldızın katıldığı geceye kent protokolunden kimsenin katılmadı. 

Gecede organizasyona sinirlenen yönetmenler Safa Önal ve Yılmaz Atadeniz, terk ettikleri salona dönmedi.

YILDIZ YAĞMURU

Bugüne kadar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her yıl çarpıcı etkinlikler gerçekleştiren Doğa Koleji, Türk Sinema Vakfı ortak çalışması ile bu kez 'Türk Sineması'nın kalbi 100'üncü yılında Kocaeli'de atıyor' adı altında düzenlediği etkinlikte, Türk sinemasına damga vurmuş yönetmen ve sanatçıları İzmit'te bir araya getirdi. Kocaeli Üniversitesi'nin Prof.Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Salonu'nda düzenlenen geceye ünlü yönetmenler Yılmaz atadeniz, Safa Önal, sanatçılar Türkan Şoray, Selda Alkor, Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Nilüfer Aydan, Bayar Öztan, Oya Aydoğan, Nuri Alçı, Mahmut Cevher, Cokun Gögen, Cahit Berkay da katıldı. Gecede ayrıca genç sanatçılardan Aydın sigalı, Engin benli, Ufuk Kaplan, Elif İnci gibi isimler de hazır bulundu.

PROTOKOL GELMEDİ

Bu yıldız yağmuru ile ilgili duyuruların günler öncesinden yapılmasına rağmen, kent protokülünden kimsenin katılmaması dikkat çekerken, program başlamadan önce Eşref Kolçak programdaki aksaklıklara, yönetmenler Safa Önal ve Yılmaz Atadeniz kendilerinin arka sıraya oturtulmalarına sinirlendi. Sinirden elleri titreyerek konuşan Safa Önal ile Yılmaz Atadeniz salonu terketti. Eşref Kolçak daha sonra özür dilenip ikna edilerek salona geri gelirken, Safa Önal ile Yılmaz Atadeniz bir daha salona girmedi ve törenin bitmesini fuayede bekledi. Özge Uzun'un sunuculuğunu yaptığı gecede konuşmaları ardından Türk sinema tarihine damga vurmuş sanatçılara 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verildi.