ANKARA, () - GAZZE'de yaşanan çatışmalar, bölgedeki diğer ihtiyaçlarla birlikte su sıkıntısını da üst seviyeye çıkardı. Bölgeye insani yardım sağlayan Türk Kızılayı, insanlar için hayati önem taşıyan su sorununa da çare oluyor. Okullara sığınan Filistinlilere her gün 70 metreküp temiz içme suyu Türk Kızılayı tarafından sağlanıyor.

Gazze'deki insani krizin bilançosu her geçen saniye büyüyor. Çatışmaların devam etmesi neticesinde bölgedeki acil ihtiyaçlar da artıyor. Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine gıda, ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırarak yaraları sarmaya çalışan Türk Kızılayı, hayati bir konuda daha ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.

Çatışmalardan kaçarak okullara sığınan binlerce Filistinlinin temiz içme suyu da Türk Kızılayı ekiplerince karşılanıyor. Rafah'ta bulunan 10 okulun her birine günlük 70'şer metreküp temiz içme suyu sağlanıyor. Türk Kızılayı ekipleri günlük toplam 700 metreküp suyun dağıtımını kendi elleriyle gerçekleştiriyor. Zor şartlarla mücadele eden Filistinliler, bu önemli destek sayesinde zor günlerinde hayata tutunuyor.

2009'da yaşanan benzer durumun ardından Gazze'ye yönelik kapsamlı bir insani yardım çalışması gerçekleştiren Türk Kızılayı, bölgenin içme suyu altyapısını yeniden inşa ederek 250.000 Filistinlinin temiz içme suyuna kavuşmasını sağlamıştı.