Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük açıklarında avlanan Türk balıkçılarını geri çekilmeye zorlayan Yunan Sahil Güvenlik botunun karşısına Türk denizaltısı çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir kez daha Türk denizaltısı ile karşılaşan Yunan botu ile bölgede avlanan Yunan balıkçılar geri çekildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bölgede kısa süreli gerginlik de bir süre sonra sona erdi.
Kardak kayalıkları çevresinde çipura mevsiminin başlamasıyla birlikte denizciler bölgeye akın etti. Bu sabah Yunan Sahil Güvenliğine ait iki bot ile kayalıklara gelen Yunan balıkçılar avlanmaya başladı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, iddiaya göre Türk karasularına girerek Çavuş Adası ile Kardak kayalıkları arasında avlanan Türk balıkçılara müdahale edip, Turgutreis ve Gümüşlük Sahili'ne çekilmelerini istedi. Türk balıkçılar ağlarını toplayarak kıyıya yakın yerlere çekildi.
ANİDEN YÜZEYE ÇIKTI
Kardak kayalıklarına 200 metre mesafede saat 15.00 sıralarında Yunan botu ve balıkçılarının karşısına Türk denizaltısı çıktı. Bunun üzerine Yunan botu ve balıkçıları kayalıklardan saat 16.30 sıralarında kendi karasularına çekildi.
DÜRBÜNLE TAKİP
Kardak kayalıklarına 1.5 mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait Kalalimnos Adası'ndaki askeri birlikte bulunan Yunan askerleri, Türk denizaltısının hareketini dürbünle izledi. Geçtiğimiz günlerde Türk denizaltısı ile Yunan Sahil Güvenlik botları yine karşı karşıya gelmişti.