MERSİN, () - ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir önce Rusya gerginliği, ardından 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Türk turizminde yaşanan sorunların aşılmasında, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü’nün desteğinin olabileceğini söyledi.
Türkiye’nin 'turizm dünyasının kalbinde yer aldığını' belirten Murat Demir, yaşanan olumsuzlukların sektörün itibarını zedelemeyeceğini vurguladı. ÇUKTOB Başkanı, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve öncesinde yaşanan terör olayları nedeniyle bir kez daha gerileme sürecine giren Türk turizminin yeniden ayağa kalkması için adımlar atıldığını kaydetti. Bu bağlamda İspanya’nın başkenti Madrid’e giden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın gündeminde Dünya Turizm Örgütü ile mutabakat zaptı imzalanmasının da bulunduğunu anlatan Demir, şöyle konuştu:
"BM Dünya Turizm Örgütü ile imzalanan metin, uzun süren bir çalışmanın sonucu yapılacakların listesini kapsayacak. Bunun da sonuçlarını olumlu yönde önümüzdeki süreçte göreceğiz. Türkiye ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. Bu noktada önemli bir potansiyelimiz de mevcuttur."

FOTOĞRAFLI